به گزارش شهر، علی جنتی، وزیر ارشاد پس از شرکت در صبحانه مشترک با اعضای «اتاق بازرگانی» که 11اسفند برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفته بود: «مجموعه معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاونان ذیربط وزارت اطلاعات جلسهای داشتند. وزارت اطلاعات در دولت قبل اعلام کرده بود که کتابهای یکسری از نویسندگان نباید چاپ شود. با توجه به همفکریهای انجام شده، تصمیم گرفتیم هیچ کتابی را به خاطر نویسندگان آن رد و چاپ نکنیم. چاپ کتاب ضوابطی دارد که با توجه به آن ضوابط عمل میکنیم، اگر مشکلی نباشد کتاب چاپ میشود، اما اگر مشکلی داشته باشد آن مشکل یا اصلاح میشود یا کتاب در نهایت چاپ نمیشود، در نهایت به کتاب نگاه میکنیم نه به نویسنده.»
با اینکه سخنان وزیر ارشاد در مورد وضعیت انتشار کتابها بود اما بهنظر میرسد مجموعههای تابع این وزارتخانه هم بهدنبال اجراییکردن چنین طرحی هستند؛ چرا که پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی این وزارتخانه به تدوین فهرستی از موسیقیدانهای برجسته اشاره کرده است. براین اساس قرار است افرادی که در این فهرست جای میگیرند، برای انتشار آثارشان نیازی به گرفتن مجوز نداشته باشند.
ارجمند درباره جزییات این طرح گفت: «وقتی کیفیگرایی در آثار مورد بحث قرار میگیرد، باید به اجرایی کردن این مساله هم توجه کرد و شأن هنرمند برجسته را مورد توجه قرار داد. زمانی که کیفیگرایی معیار تمامی ضوابط شرعی، عرفی، اخلاقی و حرفهای باشد و رعایت شود، قطعا اثر منتشرشده با مشکل مواجه نخواهد شد.»
او ادامه داد: «یک آهنگساز خوب همیشه به فکر این است که یک اثر باکیفیت و مناسب تولید کند و به همین دلیل به دنبال شعر، ملودی، تنظیم و ضبط خوب میرود. بنابراین حساسیت خود هنرمند شاخص در مورد حدود و ثغور اخلاقی، حرفهای و شرعی آثارش بیشتر از ماست و سختگیری زیادی روی کارهایش دارد. برخی از آنها دارای 40،50سال سابقه هستند و تجربیاتی دارند که بسیار ارزشمند است.
ارجمند در تشریح نحوه عملکرد این فهرست ابراز کرد: «مانند دیگر فعالیتهای فرهنگی- هنری وزارت ارشاد که در مورد روزنامهها و مجلهها صورت میگیرد و به آنها اجازه انتشار داده میشود و اگر مشکلی پیش آمد، بعد از انتشار مشکل مورد بررسی قرار میگیرد، ما هم به هنرمندان شاخص خود اعتماد کنیم؛ مثلا یک دوتارنواز برجسته خراسانی یا استادانی همچون فرهنگ شریف و کامبیز روشنروان چه چیزی را در موسیقی نمیدانند که ما میدانیم؟ این افراد، مرجع و ملاک هستند و به عنوان یک سنگ محک بهشمار میروند. به همین دلیل هدف ما اعتماد به هنرمندان شاخص است.»
او سپس درباره معیارهایی که برای قرار گرفتن موسیقیدانها در این فهرست درنظر گرفته میشود، عنوان کرد: «برخی از اساتید بسیار شاخص هستند. براساس سوابق تخصصی و حرفهای که شامل تمام موارد شرعی، حرفهای و اخلاقی است، این فهرست را تهیه و به زودی منتشر میکنیم. البته ما نمیگوییم وقتی این آثار بدون مجوز منتشر میشوند، مشکلی پیش نمیآید. ممکن است ایرادهایی به وجود بیاید اما از طریق مراجع قانونی یا محکمه قضایی این ایرادها قابل رسیدگی هستند. همانطور که گفتم هدف ما اعتماد به هنرمندان شاخص است.»
ارجمند در مورد اینکه چنین فهرستی شامل چه نوع موسیقیهایی میشود، گفت: «موسیقی نواحی و کلاسیک در این فهرست جای میگیرند. نوازندگان، آهنگسازان، برخی از خوانندگان و شعرا نیز در زمره هنرمندانی خواهند بود که در این فهرست قرار خواهند داشت.»
او همچنین در پاسخ به این سوال که هنرمندانی همچون ایرج و گلپا محدودیتهایی برای گرفتن مجوز برگزاری کنسرت دارند و آیا ممکن است آنها نیز جزو این فهرست قرار بگیرند، پاسخ داد: «تلاشمان این است که مشکلات همه هنرمندان رفع شود. شاید باید فرصت دیگری برای تعامل و دوستی با اساتید داده شود. قصد ما در این دوره اعتمادسازی متقابل است اما اگر این اعتماد سلب شود، شاید رفتارمان حتی از دولت قبلی هم قاطعتر شود همانطور که از برگزاری کنسرت گروهی که میخواستند از نام استاد ایرج در اجرای خود استفاده کنند، ممانعت کردم.»
ارجمند در ادامه درباره انتشار نامه انجمن جهانی نوازندگان نیانبان در واکنش به لغو کنسرت گروه لیان در بوشهر گفت: «با اینکه خود من در زمینه موسیقی فعالیت میکنم اما تا به حال نام این انجمن را نشنیدهام و آنها انجمن گمنامی هستند که اعتبار کمی دارند. موضعگیری آنها برای ما اهمیت ندارد و مسایل داخلی ما به خودمان ارتباط دارد. احتمال اینکه آنها خبر برگزارنشدن کنسرت را شنیده باشند، کم است و تصور میکنم خود آقای شریفیان از آنها خواسته است که واکنش نشان دهند.»
او سپس به سخنانش اینگونه پایان داد: «آقای محسن شریفیان به جای اینکه به رفتارهای غیرحرفهای و حاشیهسازی بپردازند، اگر مشغول به کار آهنگسازی خود شوند قطعا موفقتر خواهند بود.»
منبع: شرق